Bahar Çorbası
Çorbanın hazırlanışına pirinçlerin beyaz unu akana kadar yıkayıp bir tencereye alarak haşlayarak başlıyoruz. Pirinçler haşlanırken diğer bir tarafta, yeşil biberi, kırmızı biberi ve domatesi ince ve küçük küçük doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereyi ocağın üstüne alarak bir yemek kaşığı tere yağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek altını yakın.
Yağlar eriyip birbirine karışınca tencerenin içine ince ince kıyılmış bir adet soğan ilave edin. Bir iki çevirdikten sonra doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri de ilave edin ve karıştırın. Üzerine unu koyup bir kaç dakika daha kavurun. 2 çorba kaşığı salçayı ve bir adet ince doğranmış domatesi tencereye ilave ettikten sonra karıştırarak üzerine 2 bardak da soğuk su ilave edin. Böylelikle çorbanın kıvamı kolay açılır.
Haşlanmış olan pirinçleri de üzerine ilave edip kıvamını ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynama başladıktan sonra 3 – 4 dakika altını kısıp kaynatın ve tuzunu ilave edin ve ocaktan alın. Servis kâselerine aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ve fesleğeni ekerek süsleyin. Acı sevenler için çorbanın yanına pul biber ve limon suyu da konulabilir. Limon suyu bu çorbaya çok yakışır. Yaklaşık 6 – 7 kişilik ve çok pratik bir çorbadır. 20 dakikada hazır hale gelir.
Bahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri ;
Malzemeler ;