Diş Beyazlatma Jeli Ne İşe Yarar?

0
10
dis beyazlatma

Beyaz, parlak ve düzgün görünümlü dişlere sahip olmak pek çok kişinin hayallerini süsleyen bir durumdur. Bunun için günümüze kadar birçok farklı yöntem denenmiş olsa da ne yazık ki bilinçsizce uygulanan bazı yöntemler dişlerin zarar görmesine neden olabilmektedir. Kalıcı ve dişte herhangi bir zarara yol açmayan diş beyazlatma yöntemlerinin olmazsa olmazı ise diş beyazlatma jelleridir. Diş beyazlatma solüsyonları ile uygulanan ve son derece etkili sonuçlar alınmasını sağlayan diş beyazlatma İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde ilgi gören uygulamalardan biridir.

Diş beyazlatıcı jeller su içerir ve diş minesine herhangi bir şekilde zarar vermeden dişlerin doğal ve sağlıklı bir beyazlığa kavuşmasında önemli bir rol oynar. Bu sayede hastalar diş hekimi muayenehanesinde ya da diş hekiminin kontrolünde evde gerçekleştirdiği uygulamalarla acısız, konforsuz ve hızlı bir şekilde beyaz dişlere kavuşma imkanından yararlanırlar.

Diş beyazlatıcı jeller su içerdiğinden diş minesinin susuz kalmasını ve çatlamalar meydana gelmesini önler. Gün içerisinde tüketilen yiyeceklerin ve içeceklerin dişlerin boşlukları arasında kalmasına bağlı olarak dişlerde renk değişimi meydana gelebilir. Bu nedenle özellikle diş beyazlatma işlemi sonucunda elde edilen beyazlığın uzun süreli olarak korunabilmesi için dişlerde renk değişikliklerine neden olan beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekir. Bu sayede dişlerde kalıcı beyazlığa ulaşılması mümkün olabilmektedir.

Güzel Gülüşlere Giden Yol Diş Beyazlatmadan Geçer

Bleaching olarak da adlandırılan diş beyazlatma, ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olarak iki farklı yöntemle uygulanabilir. Ofis tipi diş beyazlatma prosedürü diş hekimi muayenehanesinde uygulanırken ev tipi diş beyazlatma prosedürü diş hekiminin kişiye özel hazırladığı plaklar ve diş beyazlatıcı jeller kullanılarak hasta tarafından ev ortamında uygulanır. Hasta özelinde hazırlanan plakların içerisine beyazlatıcı jel sıkılır. Daha sonra plaklar dişlere takılır. Ev tipi diş beyazlatma işleminden etkili sonuçların alınabilmesi için şeffaf plakları belirli bir süre takılması gerekir. Bununla birlikte ofis tipi diş beyazlatma işleminde daha kısa sürede daha etkili sonuçlar alınabilir.

İster ev tipi ister ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulanacak olsun ilk adım mutlaka hastanın detaylı bir diş muayenesinden geçmesi olmalıdır. Eğer hastanın ağzında çürük ya da diş minesi çatlak olan dişler varsa öncelikle bunların tedavisi gerçekleştirilmelidir.

Diş Beyazlama Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Diş beyazlatma uygulaması ile elde edilen sonuçların kalıcılığının sağlanabilmesi için uygulamadan sonra en az 2 hafta; dişlerde renklenmeye yol açabilecek çay, kahve, vişne suyu, kırmızı şarap gibi yiyecekler ve içecekler tüketilmemelidir. Ayrıca sigara ve her türlü tütün ürününün, aşırı salçalı yemeklerin, kırmızı renkli meyvelerin tüketiminden kaçınılmalıdır.

Aynı zamanda ağız ve diş bakımı düzenli ve doğru bir şekilde uygulanmalıdır. Bunun için dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş ipi kullanılması ve düzenli olarak diş hekimi muayenesine gidilmesi ihmal edilmemelidir. Ofis tipi diş beyazlatma işleminin kalıcılığı 9 ila 12 ay arasında değişiklik gösterebilir. Bu süre içinde kişisel ağız bakımına gereken özen gösterilmeli, yeme içme alışkanlıklarının renklenmeye neden olmayacak yiyecekler ve içecekler tüketilecek şekilde gözden geçirilmeli ve sigara kullanılmamalıdır. Bu sayede diş beyazlatma uygulamasıyla elde edilen sonuçların kalıcılığı uzatılabilir. Bu açıdan değerlendirildiğinde bleaching uygulamasından sonra elde edilen beyazlığın korunmasının kişiye bağlı olduğu söylenebilir.

Bleaching Hakkında Merak Edilenler

Diş beyazlatma daha beyaz görünümlü dişlere sahip olmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir prosedürdür. Bleaching, uygulama yapılan her hasta özelinde bembeyaz dişlere sahip olma imkanı vermese de hastanın mevcut diş renginden en az birkaç ton açık renklere kavuşmasını sağlar.

Diş renginde çeşitli nedenlere bağlı olarak sararmalar oluştuğu durumlarda diş beyazlatma yöntemine başvurulabilir. Diş beyazlatma diş minesinin iç ve dış renginin değiştirilmesi yoluyla uygulanabilir. Diş beyazlatma prosedürü dişin üzerindeki ya da içindeki kromojenlerin kimyasal olarak bozulmasına neden olur. Diş beyazlatma işleminde kullanılan diş beyazlatma jellerinde en sık hidrojen peroksit olarak bilinen bir etken madde kullanılır. Dişe yayılan hidrojen peroksit kararsız serbest radikaller üretme amacıyla parçalanan oksitleyici bir madde haline gelir. Söz konusu serbest radikaller  diş minesinde bulunan organik tuzlar arasında bulunan boşluklarda organik pigment moleküllerine bağlanarak daha az pigmentli bileşenler oluşmasına neden olur. Bu küçük moleküller daha az ışığı yansıtma özellikleri sayesinde beyazlama etkisi sağlar. Uygulanan diş beyazlatma yönteminin başarılı sonuçlar verebilmesi için hasta özelinde diş renklenmesinin türü, yoğunluğu ve yeri doğru bir şekilde tespit edilmelidir.

Dişlerin daha hızlı bir şekilde beyazlamasını sağlayan ofis tipi diş beyazlatma oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemde ev tipi diş beyazlatmaya oranla çok daha güçlü diş beyazlatıcı solüsyonlar kullanılır. Ayrıca dişlerin beyazlatılması sürecinin hızlandırılması ve yoğunlaştırılması için ısı, ışık veya her ikisinin kombinasyonu kullanılabilir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma dişe zarar verir mi gibi içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofis tipi ve ev tipi diş beyazlatma yönteminin yanı sıra beyazlatıcı diş macunlarının, beyazlatıcı jellerin, şeritlerin ve benzeri beyazlatıcı ürünlerin kullanımı da tercih edilebilir.

Yorum Yapın