Elmanın Faydaları

0
48
Elmanın Faydaları

Eskilerden beri duyduğumuz birşeydir. Elma yersen güzelleşirsin derdi büyükler. Peki ne kadar gerçek?
Elmanın gerçekten de vücuda faydaları saymakla bitmez. Kesinlikle her gün tüketilmesi gereken bir meyvedir.
Özellikle hamilelik döneminde olan kadınlar için yeşil elma hem bulantıyı önleyici hem de çocuk için besleyicidir.
Gelişimine önemli katkılarda bulunur. Yine hamilelik dönemin de ki kadınların yüksek tansiyon sorunu varsa tansiyonu düzenler.
Kolesterolü düzenler. Isırılarak yenildiği için dişleri temizler ve diş etlerini kuvvetlendirir.
Uyumadan önce yenirse rahatlatır. Kalbi korur. Aynı zamanda diyetlerde de kullanılır.

Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar için birebirdir. İçerdiği su oranıyla cilde parlaklık ve güzellik verir. Spor yapmadan önce tüketilirse enerji verir.

Elmanın kabuğu ile tüketilmesi gerekir. Çünkü en çok vitamin kabuğunda ve kabuğunun hemen alt katmanında  bulunur.  Elmanın içerisinde ki  vitaminler B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir.

Metabolizmanın kendini yenilemesini sağlar.  Sinir dokusunu korur.  Baş ağrısına ve uykusuzluğa iyi gelir.  Bağırsakta ki parazitlerin yok olmasına yardımcı olur. Karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine  karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir. Elmada bulunan  phloridzin maddesinin kemik  yoğunluğunu artırarak özellikle menopoz dönemine girmiş kadınlarda görülen ostereopoz yani kemik erimesi  sorununa karşı faydalıdır. Alzheimer hastalığını engellemede yardımcıdır. Diyabet sorunu olan hastaların da elma tüketmesi önerilir.

Elmanın faydaları olduğu kadar zararları da olduğunu unutmamak gerekir. Bol miktarda tüketilen elma çekirdeğinin zehir etkisi yarattığını bilmek gerekir. Meyve ilaçlamaları yapılırken, ilaç kabuğun üst kısmında birikir ve kabuk tarafından emilebilir. Bu sebeple tamamen doğal olan elmaları kabuğunu soymadan yiyebilirsiniz. Fakat tamamen doğal olmadığını bildiğiniz elmaların kabuğunu soymanız önerilir.

Yorum Yapın