Ev Usulü İskender
Ev Usulü İskender’in Yapılışı;
Malzemeler ;
400 gram kuzu külbastı
3 tırnak pide
3 biber
3 domates
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz ve değirmen kara biber
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tere yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve maydanoz
Hazırlanışı ;
Hazır satın aldığınız tırnak pideleri küp küp doğradıktan sonra bir tavaya alın.
Pideler kısık ateş üzerinde yavaş yavaş ısınırken, kuzu kül bastı etlerinizi yüksek ısıda teflon tavada kurutmadan kızartın.
Servis edeceğiniz bakır veya otantik bir tabak seçerek pideleri, içine döküp yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırladıktan sonra içine yayın.
Pişirdiğiniz etleri tahta üzerinde tuz serptikten sonra ince olarak kesip, yoğurdun üzerine dizin.
Önceden parmak şekli vererek kesilmiş domates ve biberleri, etleri pişirdiğiniz tavada yüksek ateş üzerinde bir iki dakika kadar çevirip ocaktan alın daha sonra da, etlerin arasına güzelce dizin.
Bir kenarda tereyağını eritip üzerine toz kırmızı biber koyup etlerin üzerine gezdirin. Maydanoz ile süsleyip hiç soğutup vakit kaybetmeden hemen servis edin. Varsa değirmen karabiber de kırabilirsiniz.
Sofraya oturmadan 10 dakika önce hazırlamaya başlamanız yeterli olacaktır.
Dışarıda yediğiniz bir porsiyon İskender fiyatına 4 kişilik bir aile mükemmel bir şekilde doyacaktır.
Afiyet olsun. Ev usulü İskenderin hazırlanması ortalama 30 – 35 dakikanızı alacak kadar basittir.