Gül Böreği – Nefis Yemek Tarifleri

0
17

Malzemeler:

İki adet yufka, bir adet haşlanmış tavuk göğsü, bir çay bardağı haşlanmış pirinç,
dört adet yeşil soğan, bir tutam maydanoz, iki adet yeşil biber, karabiber, pul biber, kekik,
susam(üzerine), tuz. Sosu için: Bir su bardağı süt, bir adet yumurta, bir çay bardağı sıvıyağ,
tuz. Hazırlanışına geçelim. Tavuk göğsünü haşlayalım ve minik minik doğrayalım. Pirinçleri
yıkayalım ve haşlayalım. Evde daha önceden yapılmış pilav varsa bunuda kullanabilirsiniz.

Yeşil soğanı yıkayalım ve biberle birlikte ince ince doğrayalım. Maydanozu da doğrayalım
tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiği koyup karıştıralım. Bir yandanda sosu hazırlamaya
başlayalım. Bir kasenin içinde sütü, yumurtayı, sıvıyağı, tuzu koyalım ve çırpma teliyle
karıştırmaya başlayalım. Yufkaları tezgahın üzerine üst üste koyalım ve dört parça olacak
şekilde keselim. Üçgen haline gelen yufkaları geniş olan yerinden dar olan yerine doğru
saralım. Fırça yardımıyla yufkaları üstüne sostan sürelim ve pirinçli tavuk harcımızdan
üzerine serpelim. Dış tarafından başlayarak sıkı olamayacak bir şekilde rulo yapalım.

Ucundan başlayıp içe doğru kıvrım yaparak saralım ve bitiş noktasını hamurun altına
getirelim. Yağladığımız veya yağlı kağıt kullandığımız tepsiye yan yana gelecek şekilde
dizelim. Üzerine içi için kullandığımız sostan sürelim. Daha sonra susam serpiştirelim. Ve
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra servis tabaklarında
kenarlarını süsleyerek servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorum Yapın