Kemik Ogmentasyonu ve Kemik Nakli

0
9

İmplant diş tedavisi öncesinde diş yapımına başlanmadan hastanın çenesinde implant diş yapımı için yeterli kemik miktarının olup olmadığı kontrol edilir. Bazı hastalarda diş yapımı için yeterli miktarda kemik bulunmaz. İmplant diş tedavisi için alt ve üst çene de yeterli miktarda kemik olmadığı durumlarda bu bölgeye kemik takviyesi yapılır. Bazen yeterli miktarda kemik olduğu durumlarda da bu işlem yapılır. Eğer kemik yüksekliği yeterli yükseklikte değilse bu alandaki kemikler kemik ilavesi yapılarak yükseltilir ve alan diş yapım işlemi için hazır hale getirilir.

Yeterli kemik miktarının olup olmadığı röntgen yardımıyla tespit edilir. Eğer hekiminiz bu alanda yeterli kemik miktarı ve yüksekliği olmadığını görürse bu alanda farklı yöntemlerle kemik ilavesi yapar ve işleme bu şekilde başlar.

Kemik Ogmentasyonu ve Kemik Nakli Nasıl Yapılır?

Kemik Ogmentasyonu ve kemik nakli için eklenecek kemik miktarı ve işlemin uygulanacağı alanın nasıl bir alan olduğuna bağlı olarak hekiminiz farklı yöntemler kullanılabilir. Genelde diş etinde açılan bir alandan eksik kemik olan alana kemik ilavesi yapılır. Kemik ilavesinde temelde iki farklı yöntem kullanılır. Eklenecek kemikler kemik tozu kullanılarak elde edilebileceği gibi doğrudan blok kemik eklenmesi sonucunda da elde edilir.

Kemik tozu yönteminde tozlar hastanın kendi kemiklerinden alındığı için bu kemikler sizin kendi kemiğiniz olur. Bu işlem yapılırken aynı anda implant yani diş yapımı da yapılabilir. Bu yöntemin daha kısa sürede sonuç alınan bir işlem olması ve aynı gün içinde implant diş yapımına da müsaade etmesiyle daha pratik bir işlem olur. Blok kemik eklenmesi ise çene kemiklerinde büyük oranda eksik ya da zarar olduğu zamanlarda yapılır.

Kemik nakli ve yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak ve uzman hekimden randevu almak isterseniz nispetiyedent.com üzerinden gerekli işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yorum Yapın