Zayıflamada Yeni Trend: Kırmızı Çay ve Kırmızı Çay Nasıl Demlenir?
Rooibus (Roybos) bitkisinden elde edilen kırmızı çay, yağ yakıcı etkisi ve vücuda faydalarıyla tüm dünyada yaygın şekilde tüketilmektedir. Kırmızı çayın, son birkaç sezondur ülkemizde de tüketimi yaygınlık kazanmıştır.
Kırmızı çay, her ne kadar ülkemizde zayıflamaya yardımcı olmasıyla tanınsa da aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirim sistemi sorunlarıyla savaşan, antioksidan etkisi ile cildi yenileyen, sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etkisiyle uykusuzluğa ve depresyona iyi gelen bir çaydır.
Kırmızı çay, yağ yakıcı aynı zamanda da tatlıya olan isteği dizginleyici rolü ile zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Kırmızı çay, aynı zamanda gaz söktürücü özelliği ile de bilinmektedir.
Kırmızı çay nasıl kullanılır? Kırmızı Çay Nası Demlenir? Kırmızı Çay Nerde Bulunur?
Kırmızı çay, kurutulmuş halde aktarlarda bulunmaktadır. Kurutulmuş kırmızı çay yapraklarını, bir bardak kaynar suda 10 dakika demlemeniz yeterlidir. Bir bardak kaynar su için iki çay kaşığı kırmızı çay yeterli olacaktır. Kırmızı çayı, demledikten sonra birkaç damla limon damlatarak ve yarım çay kaşığı tarçın atarak tüketebilirsiniz. Günde bir bardak tüketimi, metabolizmayi hızlandırdığı için, geçmeyiniz…