Kolay Ağlayan Pasta Tarifi
Kolay Ağlayan Pasta Tarifi
Pastamız için gereken malzemeler:
3 adet yumurta
380 gram (1.5 su bardağı) süt
260 gram (1.5 su bardağı) şeker
100 gram (1 çay bardağı) sıvıyağ
22 gram (3 yemek kaşığı) kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
300 gram (2+ 1/3 (üçte bir su bardağı) un
Üzerine gereken malzemeler :
2 su bardağı süt
Kakaolu sos malzemeleri:
250 gram (1 su bardağı) süt
380 gram (1,5 su bardağı) su
10 gram (1 yemek kaşığı) un
15 gram (2 yemek kaşığı) kakao
8 gram (1 yemek kaşığı) nişasta
80 gram (5 yemek kaşığı) şeker
Ve Ayrıca süsleme için
1 paket krem şanti
250 gram (1 su bardağı) süt
Ağlayan Pasta yapılışı:
İlk başta yumurtaların beyazını sarısında ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını 1 tutam tuzla mikserle köpük-köpük beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra içine yumurta sarısını ve şekeri ilave ederek iyice çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek yeniden çırpıyoruz. Başka bir kapta unu eliyoruz. İçine kakao kabartma tozunu vanilya ve karbonatı döküp karıştırıyoruz. Diğer kaptaki karışımımıza ilave edip mikserle 2 dakika çırpıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra hafif unluyoruz karışımımızı ekliyoruz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. (her fırına göre derece değişiklik göstere bilir)
Kekin piştiğini kontrol ettikten sonra hafif soğumasını bekliyoruz. Ilık olması yeterlidir. 1,5 su bardağı sütü kekin üzerine döküp soğumasını bekliyoruz. 1 taraftan da krem şantiyi hazırlayalım. Krem şantiyi pasta kekinin üzerine yayıyoruz. Çikolata sosunu hazırlamak için sütü ve suyu bir tencereye döküyoruz. İçerisine diğer malzemeleri de ekliyoruz. Un, nişasta, kakao, şekeri ilave edip devamlı kısık ateşte karıştırıyoruz. Krema kıvamına geldiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra krem şantinin üzerine yanlardan akacak şekilde döküyoruz.