Kolay Ağlayan Pasta Tarifi

0
40

Kolay Ağlayan Pasta Tarifi

 

Pastamız için gereken malzemeler:

3 adet yumurta

380 gram (1.5 su bardağı) süt

260 gram (1.5 su bardağı) şeker

100 gram (1 çay bardağı) sıvıyağ

22 gram (3 yemek kaşığı) kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı karbonat

300 gram (2+ 1/3 (üçte bir su bardağı) un

 

Üzerine gereken malzemeler :

2 su bardağı süt

Kakaolu sos malzemeleri:

250 gram (1 su bardağı) süt

380 gram (1,5 su bardağı) su

10 gram (1 yemek kaşığı) un

15 gram (2 yemek kaşığı) kakao

8 gram (1 yemek kaşığı) nişasta

80 gram (5 yemek kaşığı) şeker

Ve Ayrıca süsleme için

1 paket krem şanti

250 gram (1 su bardağı) süt

 

Ağlayan Pasta yapılışı:

İlk başta yumurtaların beyazını sarısında ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını 1 tutam tuzla mikserle köpük-köpük beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra içine yumurta sarısını ve şekeri ilave ederek iyice çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek yeniden çırpıyoruz.  Başka bir kapta unu eliyoruz. İçine kakao kabartma tozunu vanilya ve karbonatı döküp karıştırıyoruz. Diğer kaptaki karışımımıza ilave edip mikserle 2 dakika çırpıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra hafif unluyoruz karışımımızı ekliyoruz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. (her fırına göre derece değişiklik göstere bilir)

Kekin piştiğini kontrol ettikten sonra hafif soğumasını bekliyoruz. Ilık olması yeterlidir. 1,5 su bardağı sütü kekin üzerine döküp soğumasını bekliyoruz. 1 taraftan da krem şantiyi hazırlayalım. Krem şantiyi pasta kekinin üzerine yayıyoruz. Çikolata sosunu hazırlamak için sütü ve suyu bir tencereye döküyoruz. İçerisine diğer malzemeleri de ekliyoruz. Un, nişasta, kakao, şekeri ilave edip devamlı kısık ateşte karıştırıyoruz. Krema kıvamına geldiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra krem şantinin üzerine yanlardan akacak şekilde döküyoruz.

 

Yorum Yapın