Patatesli Kıymalı Fırında Lahana – Nefis Yemek Tarifleri

0
15

Malzemeler:

1 tane orta boy lahana, 1 tane kuru soğan, 150 gram kıyma, 2 adet haşlanmış
patates, 1 çay bardağı sıvı yağ, karabiber, pul biber, tuz. Sos için ise; 1 çay bardağı süt, 2
tane yumurta, üstüne 1 su bardağı rendelenmiş kaşar. Büyük bir tencere alınıp yarısına
kadar su doldurulur. Tencere ocağa alınır ve su kaynatılır. Su kaynadığı zaman içine lahana
yaprakları atılır. Bir miktar tuz dökülür. Lahana ocakta pişerken iç harcı hazırlanmaya
başlanır. Bir tava alınıp yağ dökülür ve ocağa konulur. Soğan doğranıp tavaya konulur.

Soğanlar kavrulmaya başlanır. Kavrulunca içine kıyma da eklenir ve karıştırılır. 3 dakika da
birlikte kavrulur ve daha sonra küp şeklinde doğranmış patatesler eklenir. Hepsi birlikte biraz
daha kavrulup tuzu, biberi atılır ve ocaktan alınır. İstenilirse maydanoz da kullanılabilir.

Haşlanan lahanalar soğuk suya alınır biraz soğuttuktan sonra suları sıkılır. Bir kase içerisinde
süt ve yumurta karıştırılır. Fırın kabı yağlandıktan sonra üzerine lahana yaprakları düzgünce
serilir. Üstüne hazırlanan harç konulur. Harcın üstü yeniden lahana ile kaplanır ve yeniden
harç konulur. Malzemeler bitene kadar bu süreç devam eder. En son üstü lahana ile kaplanır
ve hazırlanan sos dökülür. Sos üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve 170 derecede ısıtılmış
fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ise dilimlenerek servis edilir.

Yorum Yapın