Pirinçli Pırasa Çorbası Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri

0
15

Çorbamız 6-8 kişiliktir.

Malzemeler :

1 çay bardağı pirinç, 1 adet pırasa, 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, su veya tavuk suyu, toz biber ve tuz.
Pirinç iyice yıkandıktan sonra tencereye alınır ve üzerine 1 litre su eklenir. Ocağın altı açılır ve pirinçler pişene kadar kaynatılır. Pirinçler pişmeye yakın üzerine ince ince doğranmış pırasa katılır. Pirinç ve pırasa birlikte pişirilmeye devam edilir. Pirinç ve pırasa pişerken diğer taraftan terbiyesi hazırlanmaya başlanır. Bir kap içinde un ve yoğurt konup üzerine soğuk su ilave edilir. Çırpma teli ile karıştırılır. Terbiyenin üzerine biraz sıcak su eklenerek ılık olması sağlanır. Pirinç ve pırasalar kontrol edilip, pişmiş ise üstüne terbiye ilave edilir. Çorba yaklaşık 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir. 5 dakika sonunda altı kapatılır.

Tencere ocaktan alınır. Bir tavada tereyağı eritilip üzerine toz biber ve nane dökülüp karıştırılır. Hazırlanan sos kâselere alınmış çorbaların üzerine dökülür ve servis yapılır. Arzu edilirse yapımında et suyu da kullanılabilir. Et suyu kullanımı artık sizin tercihinize ve damak tadınıza kalmış. Çorba hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Çorba terbiyeli olduğundan hazırlanırken, terbiyenin kesilmesini engellemek için az miktar sıcak su eklenerek ılık hale getirilmelidir. Çorbanın yanında da kızarmış sarımsaklı kepek ekmek ikram edilebilir. Bu ekmek çorbaya çok yakışacaktır.

Yorum Yapın