Tavşan Yahnisi

0
33

Tavşan Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri ;

Malzemeler ;

1 kır tavşanı
Yarım kilo soğan
2-3 diş sarımsak
1 bardak zeytin yağı
1 fincan sirke
Tuz , karabiber

Bir adet tavşanın derisi yüzülüp içi güzelce temizlendikten sonra bol su ile ıslatarak bir gece önceden suda bekletilir. Böylece kanı temizlenmiş olur. Ertesi gün güzelce yıkanıp hazırlanır. Küçük küçük yemeklik parçalar halinde doğranarak büyük bir tencereye konulur. Bir kenarda yemeklik doğradığınız 500 gram soğanı, 2 – 3 diş sarımsağı, 1 çay bardağı zeytinyağını, bir fincan sirkeyi ve damak tadınıza göre ayarlayabileceğiniz tuz ile kara biberi, tenceredeki tavşan etlerinin üzerine ekleyerek üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak, altını orta ateşe ayarlayıp pişmeye bırakılır. Tavşan etleri yumuşayıncaya kadar pişmesi gereken tavşan yahnisinin kontrol edilerek pişirilmesi gerekir. Pişme süresi tavşanın etinin yumuşaklığına bağlıdır. Ortalama bir saat kadar sürede pişecektir. Tavşan yahnisi mutlaka pilav ile servis edilmelidir. Yanında kaymaklı yoğurt veya ayran olması lezzetine lezzet katar. Rumeli taraflarında çok sık yapılan tavşan yahnisi çok sağlıklı bir yemektir. Ayrıca Rumeli de tavşanın böreği bile yapılır. Pilav üzerine haşlanan tavşan etlerinin didilerek servis edilmesi de ayrıca çok meşhurdur.

 

Yorum Yapın